Nye tider – nye hold

Nu hvor vi lige har fejret klubbens 2 års fødselsdag, ryster vi posen og laver nye hold.
Det betyder et farvel til I form og Puls, og et goddag til hold A, B, C, D og E. Holdene angiver et tempo, som du kan se i skemaet herunder.

HoldinddelingNår vi laver tempoløb og intervaltræning tirsdag og torsdag, vil disse hold være opvarmningsgrupperne, og de forskellige grupper mødes så på kryds og tværs og laver træningen sammen.

Du kan sagtens løbe ud med det ene hold og hjem med det andet eller vælge et andet til næste træning.
Søndagsturene er også i tempogrupperne.

Fordelen ved den nye struktur er, at vi bliver mindre sårbare på trænerfronten. Når vi har mange syge eller skadede trænere, så har vi svært ved at dække ind, som det fungerede tidligere. Derudover føler vi, at vi bedre dækker ønsket om træning i forskellige tempi.

Den røde tråd i træningen
Vi har efterhånden i en længere periode trænet efter det samme træningsprogram i hele klubben. Programmet sigter efter nogle af de større løb i løbet af året og giver mulighed for at blive i stand til at løbe længere og hurtigere uden at få skader.

I forhold til skader vil vi gerne understrege, at du altid skal lytte til din krop, når du løber, og at du ikke nødvendigvis skal tage det foreslåede antal intervaller, hvis kroppen fortæller dig noget andet. Det er også helt i orden bare at jogge med ud til opvarmningen og løbe stille rundt, hvis kroppen trænger til en pause.

Du træner på eget ansvar, men klubbens træningsprogram er bygget op, så vi øger træningsmængden på sådan en måde, at vi gerne skulle undgå overbelastningsskader ved at gå for hurtigt frem.

O-løb og gymrun
Selvom vi træner mod et bestemt mål, vil vi stadig gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at der også er de skæve indslag som O-løbene, gymrun og de andre sjove ting, vi laver sammen. Disse vil ofte ligge i restitutionsugerne.

Goddag til ny træner
Desværre måtte vi tidligere på året sige farvel til Judith, der har valgt at stoppe som træner, men heldigvis fortsætter som almindelig dødelig løber i klubben.
I stedet har Lykke Ankersen heldigvis sagt ja til at være træner. Tag godt imod hende.

Hvordan synes du selv, at det går?
Lad os vide, hvad du synes om den nye holdinddeling. Sig det til din yndlingstræner, en anden træner, skriv det på Facebook eller tag fat i os på anden vis.

Og selvom vi siger nye tider, så træner vi altså stadig klokken 17.30 tirsdag og torsdag og 10.00 om søndagen 🙂